27 August 2010

Kelebihan Penggunaan GPEDIT WinXP

Kumpulan Polisi WinXP atau WinXP Group Policy adalah salah satu kelebihan sistem operasi versi WinXP. Nama ringkasnya ialah gpedit. Anda tidak dapat mengakses menu ini kerana pihak Microsoft mengklasifikasikannya sebagai 'hidden menu'.



Dengan penggunaan menu ini anda secara langsung dapat mengubah atau mengedit secara virtual segala setting yang telah ditetapkan tanpa perlu masuk kedalam registri. Untuk mengakses menu ini, klik pada Start->Run dan taipkan arahan berikut; gpedit.msc


"Selamat Mencuba & Pastikan Anda Tahu Apa Yang Anda Lakukan"

Top Blogs




2 comments:

wanshah said...

dah try dah wat benda ni. ermm, patut la kalau kat cybercafe tu, macam2 diorang disable. guna gpedit rupenye.. thanks ye sharing info yang sangat best ni. :)

http://wanshah87.blogspot.com

cendawanakrab said...

wanshah:: kekadang tu sya apply gak kat komputer sya ni, sb ramai yg guna, bukan ape utk lebih privasi sikit :)

Post a Comment